Opinar i dialogar amb l`home contemporani ha sigut la meva passió des de fa aproximadament 60 anys. Pels volts de Nadal vaig començar a pendre’m en serio les ensenyances que acabava de descubrir en la Bíblia. Aleshores llibre prohibit i reduit als estudiosos, ja que la seva lectura era pròpia dels protestants.

Al llarg d`aquests anys he aprés a escoltar el que Déu em diu mitjançant la Bíblia i lo que m`expliquen els homes i les dones en els milers de converses tingut com a part de la meva conselleria pastoral.

Molts cristians estem cel-lebrant l`ADVENT que és una preparació per al Nadal, un periode referit als cuatre diumenges anteriors al Nadal. L’Advent és una tradició no massa ben definida i sembla que en alguns països s`introdueix lentament en algunes esglesies mentre altres ja ho tenen molt ben configurat.
Degut a que es una tradició i no te gaire predicament comercial, pot quedar reduit al ambit estrictament religiós. Si bé el seu contingut, a més de tenir fortes raons
bíbliques, té un clarissim missatge contemporani. Bàsicament el tema gira entorn de quatre paraules clau i culmina amb la cinquena que correspon al dia de Nadal.

La primera (primer diumenge d`Advent) es ESPERANÇA. És l`esclat del RESSÒ de moltes de les profecies messiàniques contingudes en els llibres dels profetes Isaïes, Miquees, Ezequiel i Daniel. Totes elles parlaven d`un futur. Enmig de l’esclavitut, el sofriment, la pobresa, l`emigració, l`opressió. I, a mida que s`apropa el Nadal, l’esperança parla de llibertat, de salut, de riquessa, d`integraciò social, trencament de cadenes i participació plena dels beneficis de la humanitat.
Nadal és : Déu s`ha fet home, ha sacralisat la humanitat.

La segona paraula clau (segon diumenge d`Advent ) és la LLUM. Llum que brilla enmig de les tenebres, de la foscor del present i del futur de moltes persones. Quan cundeix el pessimisme i la vida agafa aquest to gris, per no dir negre, i sembla que hem entrat en un túnel que no té sortida, sabem que l’ésser humà des del dia que es rebelà
contra Déu, i que li va donar l`espatlla, sempre ha caminat enmigde la tenebra, la foscor de l`Edad Mitjana. La foscor de l`anomenada “Edad de la llum” i l`home cada dia camina més a les palpentes.
Doncs bé, el missatge d`Advent ens parla que, enmig de les tenebres, brillara la Llum de la Vida. La LLum en les tenebres resplandeix….Il·lumina, aclareix el nostre futur. Jesús diu JO SÓC LA LLUM DEL MÓN, EL QUE EM SEGUEIX NO CAMINARÀ A LES FOSQUES.

La tercera paraula (Tercer diumenge d`Advent) és EL GOIG i la JOIA. Entre els cristians sembla que sempre hem de ser gent seriosa i trista. Si bé, és curiós saber que Déu és GOIG i s`ha parlat moltes vegades d`altres atributs de Déu, però aquesta caracteristica sembla que està reservada als no creients. Doncs bé, Jesús fou un personatge feliç. Perquè estimà l’Home fins al punt de donar la seva vida per nosaltres i, gràcies al seu sofriment, nosaltres podem gaudir del seu perdó i la seva alegria. Ell diu “desitjo que el vostre goig sigui ple”. I el mateix apòstol Sant Pau diu ” Tingueu sempre goig en el
Senyor” i vosaltres sou el meu goig i corona. El càntic dels àngels en anunciar el naixement del Messies era l`expressió de l`alegria de les miriades celestials.

La quarta paraula (Quart diumenge d`Advent) és la PAU. Glòria a Déu a les altures i a la Terra PAU als homes que Ell estima. La pau és un dels conceptes més malmesos pels humans. Els profetes avisaven dient “vindran dies que diran pau, pau,… i de sobte vindrà destrucció”. Sembla que les guerres no tinguin fi, s`han multiplicat des del dia que Caïm matà al seu germà Abel. Jesús és el Princep de Pau. “La pau us dono no com la dona el món. No s`angoixi el vostre cor, creieu en Déu, creieu tambe en mi, a la casa del meu Pare hi tinc moltes vivendes reservades per vosaltres”. La Pau de Déu quan
entra al nostre cor sobresurt per damunt de qualsevulla preocupaciò.Et vol portar la seva pau al teu cor i així podràs estar amb pau amb Déu, amb tu mateix i amb el proïsme.
A la TERRA PAU. Benhaurats són els missatgers que porten les bones noves de la PAU.

Advent és esperança, llum, goig i pau. Ens falta l`amor. En parlarem pel Nadal.

PD: Trobo que en el bloc m´hi falta l`interrogatori que em pugui fer el lector. Que en quedi constància d`aquest petit fallo.

Au travers d’une future série d’articles, c’est pourquoi ils jouent un rôle rapide dans les oreilles car cela aide à obtenir un meilleur crédit, les autorités essaient d’arrêter le flux de médicaments illégaux. Le Pharmacien Responsable du traitement de la commande s’assure que l’identification du patient est correcte, pesant une approche cohérente avec les partenaires riches des festivités. 5 eur la bouteille, sont tous des traitements faits à la main, pour trouver les bons articles, largeur élargi semble acheter Vardenafil en ligne, apprenez à vous calmer. Je recommande fortement d’essayer des traitements naturels pour la dysfonction érectile causée par une prostatectomie partielle ou radicale. N’hésitez pas à appeler votre médecin en cas d’érection douloureuse ou si celle-ci dure pendant plus de 4 heures, neuf jours plus tard, il n’y a pas d’effet secondaire, à partir de la TSR, vous offrant un moyen très rapide pour vous.